Три изложби ни посрещат на изложение COPIS 2023

С вдъхновяващите експонати можем да се запознаем от 13 до 15 септември в Интер Експо Център

изложение COPIS 2023

От 13 до 15 септември София е гореща точка за всеки, който професионано или любителски е обвързан с печата, рекламата и графичния дизайн. Защото в българската столица се провежда бизнес изложението COPIS, което през последните години се утвърди като важно събитие за рекламната и печатната индустрия на Балканите и Източна Европа. За първи път всички присъстващи могат да разгледат три паралелни изложби, избрали изложбените зали на COPIS в Интер Експо Център за свой дом от 13 до 15 септември.

В историята ни потапя изложбата Рекламата е душата на търговията. Печатната реклама в България през първата половина на ХХ в“. Предоставена от Държавна агенция „Архиви“, тя включва над 800 реклами в 27 тематични табла. „Изложбата дава възможност да разберем какви са били подходите и тенденциите на рекламния бранш през първата част на миналия век. Много от рекламите будят изненада. Оказва се, че бабите ни са готвели в йенско стъкло, използвали са хартия за печене, гълтали са хапчета за отслабване, а през лятото са употребявали слънцезащитен крем“, споделят организаторите.

КУПИ БИЛЕТ >>

Рекламите онагледяват цялата българска модернизация от началото на ХХ в. до Втората световна война. Представени са както продуктите и услугите на световни компании, така и на по-малки български и регионални фирми.

Дизайнът e на пиедестал

Безспорно дизайнът е една от тематиките, които организаторите на COPIS през тази година са решили да дадат широко поле за изява и развитие. На изложението можем да се потопим в новата REDESIGN YOURSELF–зона, а на 13 септември станахме свидетели на дискусията „Има ли бъдеще образованието по графичен дизайн в България?“, организирана от Know-How Show-How, в партньорство с Octoplay и Интер Експо Център.

Дизайнът е в основата и на другите две изложби, за които споменахме в началото. В зала 3 посетителите биват посрещани от вдъхновяващите творби на учениците от специалност „Пространствен дизайн“ в училище Национална гимназия за приложни изкуства „Свети Лука“. А в зала 4 можем да се насладим на изложбата, създадена от студентите в Национална Художествена Академия, специалност Рекламен дизайн.

Независимо дали работата ви е свързана с рекламата, печата и дизайна, или сте просто любител на историята и изкуството, нашият съвет е: посетете изложение COPIS и се насладете на трите паралелни изложби. Сигурни сме, че ще откриете интересни истории, нови идеи и ще се заредите с емоции и много вдъхновение. А с билет за посещение на COPIS 2023 можете да се сдобиете чрез онлайн платформата www.copi-s.com и на касите на Интер Експо Център.

КЪМ ВСИЧKИ НОВИНИ >>