Подкастърите се събират в София в петък, 7 октомври

Събитието „Подкастът – ново поколение медия“ е част от българското бизнес изложение на печатния и рекламен сектор - COPIS

COPIS 2022

Какво е подкастът? Ако трябва да дадем кратък, наистина кратък отговор, това е „ново поколение медия“. Но ако трябва да отговорим на въпроса, какво е бъдещето на подкаста, ви съветваме да посетите събитието „Подкастът – ново поколение медия“. Форматът събира лектори с богат опит и много познания в петък, 7 октомври, в София.

Мястото е Интер Експо Център, а уникалният формат заема централно място в съпъстващата програма на българското бизнес изложение за печат и реклама COPIS. „Медиите отдавна не са това, което бяха, а ние вярваме, че подкастите са там, където трябва да бъдем“, споделят организаторите Интер Експо Център и Олга Василевска, предприемач и създател на подкаста за промените в живота ни "Нов Човек".

Да започнем така. Йордан Жечев, всеизвестен подкаст маниак и творчески директор на DDB, е водещ на първия панел – „Как създаваме съдържанието и формата?“. Отговори ни дават Лили Гелева, актриса, автор и водещ на подкаст за щастието “Свободно падане”  и Карин Околие, създател на видео-подкаста "Kari's calling".

Към изграждането на общност е насочен вторият панел, с водещ Мартин Кадинов. Известнияг радетел на гейминг културата в България е управляващ партньор в TDB Play. Заедно с него на сцената излизат Георги Ненов, създател на подкаста "Свръхчовекът с Георги Ненов" и
Миролюба Бенатова, журналист и автор на подкаст-рубриката "Медийни Войни".

Подкастите и рекламата

Въпросът с рекламата определено е сред водещите за всеки подкастър. Затова е съвсем логично, че тя е с централно място в събитието „Подкастът – ново поколение медия“, заемайки третия панел, с водещ Еленко Еленков, подкаст иноватор и ко-създател на "Говори интернет".  Думата е дадена на: Дима Петева, Head of Branding and Culture в SiteGround Боби Петров, Managing Director в Datenwerk Bulgaria и Иво Иванов, управител на Oreshak.

Традиционните медии

Какво е мястото на подкастите в традиционните медии? По какъв начин те облагородяват съдържанието? На тези въпроси и още много, отговори в четвъртия панел търси водещият Веселин Димитров, редакционен директор Forbes. Публиката ще може да черпи знания директно „от извора“. Защото участници са Велислава Попова, главен редактор на „Дневник“ и Иванка Вълкова, Ръководител „Аудио-визуални програми“ bnr.bg/binar.bg.

Изложение COPIS, в рамките на което се реализира събитието „Подкастът – ново поколение медия“, се провежда от 5 до 8 октомври в Интер Експо Център.

КЪМ ВСИЧKИ НОВИНИ >> 

COPIS 2022