Успехът се крие в симбиозата: световете на текстилната индустрия, печата и рекламата се събраха на изложения ТМТ Експо и COPIS

Над 6000 души изпълниха изложбените зали на Интер Експо Център

Пълни зали, хиляди посетители, стотици изложители, богата палитра от съпътстващи събития, дискусионни срещи, изложба и безпрецедентни условия за развитие на бизнеса. Това бе обстановката, в която от 2 до 4 октомври в Интер Експо Център протекоха изложенията ТМТ Експо и COPIS. Двете паралелно протичащи събития привлякоха вниманието на повече от 6000 професионалисти и доказаха, че формулата на успеха за текстилната индустрия, печата и рекламата се крие в обединяването на енергиите и усилията.

Текстилът вече има своята професионална платформа – ТМТ Експо

„С първото издание на ТМТ Експо се поставиха основите на изключително важно събитие за текстилния сектор в България и Югоизточна Европа“, коментираха присъстващи в дните на изложението за текстил, машини и технологии. ТМТ Експо се превърнаха в стратегическа точка за сектора, предоставяйки възможност за развитие на бизнеса, подновяване на стари и създаване на нови партньорства, дискутиране и обмен на идеи и определяне на тенденциите.

По данни на организаторите ТМТ Експо 2018 е било посетено както от български, така и от чуждестранни производители, дистрибутори, дизайнери, търговци, инженери и други професионалисти от текстилния бранш. „Осъществихме срещи с производители на тъкани, представители на конфекционното и трикотажното производство, производители на нетъкан текстил “, коментираха през последния ден участници. Свои щандове разположиха фирми с дейност в проектирането и производството на текстилен дизайн и продукти, технологиите и автоматизацията, производството на прежди и платове, дигитални печатни технологии и технологии за кроене, интериорен текстил, свързващи и закрепващи материали, аксесоари, специализиран софтуер и други.

Освен изграждането на устойчив бизнес, на ТМТ Експо бяха поставени на дневен ред и много актуални въпроси. Проведената 20-а Националната текстилна конференция „Традиции и иновации в текстила и облеклото“, събра професионалистите в бранша, които търсеха решение на проблемите в сектора.

Осезаемо бе задоволството на всички присъстващи както от първото издание на ТМТ Експо, така и от COPIS.

COPIS 2018 – силата на традицията

С още повече заети площи, ръст в броя на изложителите и посетителите, още по-богато съдържание, многобройни продукти и високотехнологични предложения бе белязано 7-ото издание на изложение COPIS. Форумът за пореден път даде възможност за представяне на най-новото в сферата на производството, дистрибуцията и търговията с печатна, светлинна, външна и сувенирна реклама.

Единственото в България В2В изложение, посветено на печатната и рекламната индустрия отново се превърна в платформа за разкриване на технологиите и тенденциите и доказа своята функция на своеобразен барометър, по който се измерва динамичността на сектора. На COPIS бяха демонстрирани богатството от възможности при печата, цветовете и платовете, както и нахлуването на високите технологии в света на рекламата с промоционални продукти. 

С възможностите, които предостави, COPIS 2018 и ТМТ Expo привлякоха над 6000 посетители от България и чужбина, затвърждавайки позицията си на ключово събитие за сектора в страната и региона на Югоизточна Европа. През тази година в COPIS се включиха компании от България, Германия, Румъния, Полша, Чехия, Унгария и Китай. Всички 120 фирми заеха над 4500 кв.м  изложбена площ. „Паралелното провеждане на COPIS и ТМТ Експо разкрива нови възможности пред бизнеса и очертава нови хоризонти пред нас“, коментираха изложители.

Бизнесът е единодушен. COPIS 2018 и ТМТ Експо затвърдиха своето място на професионална платформа за текстилната индустрия, печата и рекламата.

 

КЪМ ВСИЧKИ НОВИНИ >>