Народното творчество превзема рекламата

Елементи от българското народно творчество се оказват все по-популярни при направата на различни рекламни материали. Тези впечатления споделят посетителите на международното изложение за печат и реклама COPIS 2019, което на 25 септември отвори врати в Интер Експо Център. Успоредно с него се провежда и международното текстилно изложение ТМТ Експо.

Пафтите, бродерията, шевиците и българската роза, заемат основно място сред експонатите, които представят от фирма Адриана Роберт. Вниманието грабват различни подаръчни комплекти, съдържащи гривни, обеци, ключодържатели, изработени от естествена кожа и декорирани с елементи от народното ни творчество.

Колани с пафти и бродерии също се оказват много актуални сред посетителите. От фирмата споделят, че те се търсят, както за лична употреба, така и като подарък от различни фирми за техни международни партньори, пред които демонстрират българското творчество.

Българската красота оживява и при календарите на щанда на Геоман. 7-листовия календар, озаглавен „Вечната българка“ съдържа творби на художника Павел Митков. На тях са изобразени седем български момичета и жени, облечени в носии от различни краища на страната. От фирмата споделят, че този календар е и сред най-продаваните им продукти.

Още любопитни идеи очакват специалисти от България и чужбина от 25 до 27 септември в зали 1,2,3 и 4 на Интер Експо Център по време на тазгодишните издания на COPIS и ТМТ Експо.