Производственият и индустриалният печат са фокусът на КОНИКА МИНОЛТА през 2019г.  

Професионални срещи и консултации с клиенти, показване на мостри и презентиране на нови и настоящи машини. Всичко това посетителите на COPIS 2019 ще открият, посещавайки щанда на КОНИКА МИНОЛТА.

В акцента на участието си компанията поставя няколко иновативни машини от света на производствения и индустриалния печат. Сред тях ще бъде AccurioJet KM-1. Четирицветната B2 дигитална преса с мастилено струйна технология е разработена от Konica Minolta и Komori. Осигурява високо качество на изображението и цветовата гама. Машина печата на субстрати с дебелина до 600 микрона със скорост до 3000 л/ч. Иновативната патентована технология Dot Freeze позволява високо качество на детайлите дори при най-дребните елементи. Внедрените технологии осигуряват пълен контрол върху разхода на консумативи, което осигурява ниска себестойност.

С AccurioJet KM-1 могат да се отпечатват: визитки, дипляни, календари, опаковки, брошури, каталози, списания, корици на книги, пластики, синтетични медии. Без предварителна подготовка могат да се създадат от 1 до 100 000 и повече копия.

За печата на етикети

Konica Minolta AccurioLabel 230. Така е наречена едноименната цифрова ролна преса за печат на етикети, представена от КОНИКА МИНОЛТА. Машината е нова версия на линия преси за цифрови етикети на компанията. В нея са внедрени технологии от последно поколение, осигуряващи увеличение на скоростта от 73% и възможност повечето хартии с лепителен слой и фолиа (включително PP и PET) да се отпечатат с пълна скорост.

Производителността е подобрена чрез способността непрекъснат печат до 1000 м без нужда от повторно калибриране и възможност за превключване между два различни размера хартия – 250 до 330 mm. Времето за изчакване между задачите е елиминирано чрез подобреното състояние на празен ход на фюзера. Вграденият детектор за скорост намалява загубите на хартия.

Konica Minolta AccurioLabel 230

COPIS

За малкия и среден бизнес

За малкия и средния бизнес КОНИКА МИНОЛТА ще представи и AccurioLavel 230. Тя е подходяща за печатници на етикети, доставчици на печатни материали, опаковащи компании.

С внедряването във фирмените дейности компаниите осигуряват:

 • подобрена скорост на печат
 • по-висока производителност без изискване от повторна калибрация
 • добавена опция за надпечатване
 • намалено време за изчакване между задачите
 • по-точна регистрация на печатa

 Хибридните технологии

COPIS 2019 ще бъде средище на хибридните технологии. Това ще докажат AccurioWide 160/200 – серията хибридни UV LED широкоформатни мастиленоструйни принтери. Двата модела са с ширина на медията съответно 1.6 м и 2.0 м. Оборудвани са с UV LED лампи, позволяващи по-широк избор от печатни носители. Спестяват се енергия, време и разходи.

Конфигурацията с четири цвята плюс бяло мастило създава още повече възможности - за печат върху прозрачен материал, приложение с подсветка или за отпечатване на бяло като допълнителен цвят. Шестцветната конфигурация предлага по-широка цветова гама и  предоставя възможност за отпечататване на трудни за възпроизвеждане цветове. Чрез използване на UV мастила и ниска топлина генерирана от LED технологията, серията позволява печат върху широка гама материали - стирол, фолиа и ламинати, промазана хартия, полиетилен терефталат, фликиран полипропилен, меки дъски, промишлени филми. Многослойният печат с цветно и бяло мастило дава на задноосветените табели високо качество с живи цветове.

AccurioWide може да се използва и при печат върху нестандартни медии – дърво, персонализирани предмети, креативен архитектурен и интериорен декор. Серията предоставя качество и мощност при широкоформатния печат на студията за външна реклама, ситопечатниците, фотолабораториите, търговските и индустриалните печатници. Стабилните двигатели на транспортната лента и тези, задвижващи каретата осигуряват точно позициониране на точката, високо качество на изображението, подсилено от градиента и многослойната функционалност.

С четири до шест печатни глави, с големина на капката от 12 пиколитра, серията AccurioWide гарантира постоянство, фино възпроизвеждане на текст до четири пункта, изключително тонално изобразяване и ниска консумация на мастило. Двете бели печатни глави, с големина на капката от 30 пиколитра, позволяват печат в бяло при множество режими и слоеве.

AccurioWide

COPIS

Максимално качество

За покриване на високите изискване във вселената на съвременната реклама, КОНИКА МИНОЛТА ще ни запознае и с Color care module IQ-501 за Accurio PRESS дигитални преси. Инспектиращият модул е предназначен за контрол на качеството на четирицветния печат при листови решения. Чрез него се улесняват и намаляват времето за калибрацията на цветовете и регистрацията лице-гръб. С модула се постига автоматичен контрол на баланса на плътността, управление на плътността на цветовете, настройка на максималната плътност, създаване на профили, корекция на преливките за гладки тонове, както и отличен резултат при печат на релефни медии. Color Care module IQ-501 предлага по-високо качество на цветовете, намалява времето за изпълнение и разходите.

С внедряването в производството на машината, се постига:

 • автоматично настройване на цветовете преди печат
 • прецизно настройване
 • регулиране на цветовете в реално време и регистрация лице гръб
 • регулиране на баланса на сивото
 • регулиране на плътността на хартията и опростяване на предварително зададените
 • корекции на партидите
 • автоматично регулиране от двете страни
 • наблюдение / настройка в реално време лице-гръб
 • валидиране на цветовете

КОНИКА МИНОЛТА ще представи възможностите на машините от последно поколение в зала 4, щанд С3.

Color care module IQ-501

COPIS

КЪМ ВСИЧKИ НОВИНИ >>